Početak gradnje nove upravne zgrade Čateksa

Čateks - polaganje kamena temeljca

Nastavak investicijskog ciklusa u Čateksu

 

Ovo je bio značajan dan za našu tvrtku i njen budući razvoj koji smo obilježili milenijskom fotografijom i polaganjem kamena temeljca za početak izgradnje nove upravne zgrade tvrtke Čateks, jedne od najvećih hrvatskih tekstilnih tvrtki, a i ovom djelu Europe.

U posljednjih nekoliko godina, Čateks snažno ulaže u modernizaciju proizvodnje i poslovanja. Nakon uspješno završenih investicija u optimizaciji potrošnje energije, modernizaciji proizvodnje i dorade tekstila te uvođenja novog ERP sustava, sljedeći korak u modernizaciji poslovanja je izgradnja nove upravne zgrade.

Unutar nove zgrade bit će smještena uprava te administrativne funkcije, u sklopu koje će biti uređen Showroom za prezentaciju proizvoda, te prostori za edukaciju zaposlenika.  

Izgradnja nove upravne zgrade  predstavlja simbolički čin prelaska na višu razinu kvalitete proizvodnje i upravljanja, a doprinjeti će poboljšanju sadržaja i dinamici našeg poslovanja.

Stoga s ponosom predstavljamo 3D model idejnog rješenja nove upravne zgrade Čateksa. Sigurni smo da će to promijeniti mnogo stvari i učiniti naše živote boljim.

Praktičnost i funkcionalnost glavni su stupovi osmišljavanja koncepta zgrade koji će omogućiti kvalitetan radni proces uz uključenost svih djelatnika i odjela u Čateksu.

Nakon više od 50 godina prelazimo iz naše sadašnje zgrade u novi model buduće arhitekture koji predstavlja sve vrijednosti koje su nas dovele u rang najvećih proizvođača tehničkih tkanina i materijala specijalnih namjena.

Ukupna kvadratura nove upravne zgrade bit će oko 900 m2, a planirano useljenje je do kraja ove godine.

Uz kamen temeljac postavili smo i vremensku kapsulu s pismom za buduće generacije.

Pismo za buduće generacije:

 

"Na današnji dan 21.ožujka 2022. Čateks započinje s izgradnjom nove Uprave zgrade.

Čateks d.d. jedno je od najstarijih poduzeća u ovom dijelu Europe, osnovan 1874. godine te jedno od najvećih tekstilnih poduzeća u regiji.

Kroz svoje postojanje, svoj rad temelji na tehnološkom razvoju, inovacijama te generacijama vrijednih ruku marljivih radnika.

Čateks danas sačinjavaju tri proizvodna centra: Tekstil, Politeks i Konfekcija s ukupno 244 zaposlenika.

Vjerujemo u Čateks i njegove ljude te se nadamo da će nova Upravna zgrada služiti nadolazećim generacijama u izgradnji nove budućnosti Čateksa."

 

 

BLOG osmislila i pripremila: Katarina Ričko