Program i rezultati prakse u Čateksu

ČATEKS PONOVNO DIO ERASMUS + PROJEKTA VET2VET – POSJET NASTAVNIKA

 

Čateks d.d. nastavlja uspješnu suradnju s Gospodarskom školom Čakovec. U sklopu projekta Erasmus + projekt VET to VET (V2V), posjetili su nas 25. siječnja 2023. nastavnici škole i njihovi partneri iz Diakonie Training Centar, Mitrovica. V2V pilot je projekt koji financira Europska unija, a vodi ga Apro Formazione sa sjedištem u Italiji. Cilj projekta je poboljšati inovacije, modernizaciju i internacionalizaciju strukovnih škola na zapadnom Balkanu.

 

 

Kao dio istog projekta, u svibnju 2022. godine ugostili smo studentice iz Diakonie Training Centar Mitrovica, Florianu Latifaj i Amru Prekazi koje su mjesec dana obavljale praksu kod nas. Vrijedne i motivirane praktikantice, uz stručno vodstvo i mentorstvo naše dizajnerice Katarine Ričko, upoznale su proizvodni proces, od izrade tkanina, dizajna, dorade tkanina pa sve do izrade finalnog proizvoda. Imale su zadatak redizajnirati naše postojeće proizvode (kišnu jaknu te vojnu košulju) i dati im vlastiti dizajnerski pečat. Uz pripremu tehničke dokumentacije, biranje i dizajniranje materijala te samu izradu gotove odjevne kreacije upoznale su kako izgleda i funkcionira industrijska proizvodnja i dizajn nekog proizvoda. Po završetku svoje stručne prakse studentice su sudjelovale na izložbi i modnoj reviji u Gospodarskoj školi Čakovec.

 

 

Ovog puta, posjetili su nas nastavnici Gospodarske škole Čakovec koji su ujedno koordinatori projekta V2V i njihove kolege iz Diakonie Training Centar Mitrovica. Cilj susreta bio je predstaviti Čateks d.d. kako bi se bolje upoznali i informirali profesore o aktivnostima studentica tijekom prakse prošle godine. Razgledali smo zajedno našu novu modernu upravnu zgradu, odjel dizajna te proizvodni pogon konfekcije. Uz razgovor podijelili smo vlastita iskustva o tekstilnoj industriji i bliskih nam tehnologija te razmijenili kontakte za potencijalu buduću suradnju.

 

 

 

Zahvaljujemo se našem partneru Gospodarskoj školi Čakovec na uključivanju u projekt te mogućnosti da Čateks d.d. doprinese zajednici i sudjeluje u edukaciji stručnog kadra tekstilno-tehnološke industrije.