Pridružite nam se i saznajte više o karijernim mogućnostima u tekstilnoj industriji

Čateks u posjetu Gospodarskoj školi Čakovec

Prošlog tjedna posjetili smo Gospodarsku školu Čakovec. Rukovoditeljica tehničke pripreme i krojenja Valentina Repalust Kerman i Rukovoditeljica ljudskih potencijala Maja Mavrin održale su maturantima interaktivno predavanje. 

Učenici završnih razreda zanimanja Modni tehničar i Krojač imali su priliku upoznati Čateks – čime se bavimo, kako se Čateks mijenjao kroz povijest, detaljnije o proizvodnim pogonima i fazama proizvodnje tehnički specifičnih materijala. Predstavili smo naše brendove PROTECT, DEFEND, MEDICAL i HOME na konkretnim uzorcima i primjerima gotovih proizvoda.

 

 

 

Kolegica Valentina sistemski je objasnila što sve čini kvalitetnu tehničku pripremu, koje vrste krojenja postoje i za što se koristi koja vrsta krojenja. Predstavila je tehnike šivanja i spajanja koje koristimo u radu te kontrolu finalnog proizvoda i pakiranje. Na konkretnim gotovim proizvodima učenici su vidjeli različita spajanja, šavove, dezene te osjetili teksturu materijala uz objašnjenje primjene svakog od materijala u praksi. Učenici su postavljali dodatna pitanja i uspješno povezali segmente proizvodnje konfekcije, s obzirom na to da su u prvom razredu neki učenici bili u kratkom obilasku našeg pogona.

 

 

Naposljetku, razgovarali smo o mogućnostima i prednostima zapošljavanja u Čateksu po završetku srednje škole, o prilici za učenje, napredovanje i razvoj unutar firme. Naglasili smo mogućnost studiranja tekstilne tehnologije u Varaždinu uz rad u struci. Također, objasnili smo kako se mogu prijaviti za posao i kako izgleda selekcijski proces.

Još jednom se zahvaljujemo profesoricama stručnih predmeta i Gospodarskoj školi Čakovec što su nas srdačno ugostili u prostorima škole. Izmijenili smo međusobne kontakte i zajednički zaključili da će nam posjeti školi postati praksa i za naredne generacije učenika.