Zavirite s nama u predivan projekt kojeg je osmislila arhitektica Renata Vlahek iz Čakovca

Čateks uprava u novoj i modernoj zgradi

Nova upravna zgrada

Jeste li znali da je Čateks jedno od vodećih tekstilnih poduzeća u regiji te da posluje od 1874.g. čime zauzima tron kao jedno od najstarijih poduzeća u tekstilu u jugoistočnom dijelu Europe?

Svoj uspjeh može zahvaliti konstantnom tehnološkom razvoju i inovacijama, a proizvodni centar smjestio se u zapadnom dijelu grada Čakovca. Početkom prošle godine pojavila se potreba za većim i boljim uredima za administrativne odjele i upravu. Veći ured znači i puno novih radnih mjesta, mogućnosti, a i potrebu za prilagođavanjem novom vremenu.

U proljeće 2022. g kreće izgradnja potpuno nove i moderno opremljene zgrade pod palicom domaće arhitektice Renate Kovač. Već po idejnom rješenju bilo je vidljivo kako će se Čateks predstaviti u potpuno novom modernom svjetlu i potvrditi svoju poziciju lidera na tržištu.

 

 

Zgrada se u potpunosti prilagodila novom vizualnom identitetu, a njezina naglašena vizura isturena od ostatka kompleksa, dala je toj zgradi na važnosti i snazi. Kose, ravne dekorativne linije na fasadi zgrade, hrabro i smjelo prate vizualnu Čateks priču, koja se nastavlja i u interijeru. Elementi niti provučeni su kroz interijer i uklopljeni u jednostavnim i funkcionalnim dijelovima, a povezuju se s tehnologijom proizvodnje tekstila. Neutralna siva boja dala je dobru bazu za smirujuć prostor koji je pak dodatno naglašen s detaljima u crvenoj boji brenda. Za dizajn interijera zaslužna je tvrtka Belović Interijeri.

 

Izgradnja novog vizualnog identiteta krenula je od povezivanja s tradicijom, lokalitetom i poviješću. Simbol Čateksa povezan je sa Starim gradom, s plemićkom utvrdom i tornjem koji u svojoj osnovi ima oblik šesterokuta. Isti geometrijski oblik i isprepletena tekstura ovog znaka koristili su se kao motivi prilikom uređenja interijera.

 

Nova zgrada nudi funkcionalno rješenje za radno okruženje, u njemu se isprepliću prostorije za rad administracije i uprave te prostorije za sastanke. U prizemlju zgrade smješten je i showroom, prostor koji nam služi za prezentaciju naših proizvoda trenutnim i budućim klijentima. Showroom je osmislila Karolina Ščavinčar iz dizajn odjela Čateksa kao multifunkcionalno rješenje, a prostor se može transformirati prema različitim potrebama.


 

         

 

S novim prostorom, promijenio se i način rada u Čateksu. Politika otvorenih vrata doprinijela je boljem osjećaju pripadnosti i povećala zadovoljstvo zaposlenika te nastoji njegovati novu kulturu rada. Nastao je prostor u kojem se unaprijedilo radno okruženje, koji potiče na veću kreativnost, suradnju i produktivnost. Prostor koji naglašava važnost povratnih informacija i uključenosti djelatnika.

 

– Novi ured nam daje puno više fleksibilnosti jer smo ga osmislili imajući u vidu trenutne potrebe našeg tima. Imamo dovoljno mjesta za fokus, za održavanje manjih i većih sastanaka te modularni prostor za meetup-ove, radionice i prezentacije. Sve to, a i prostori za druženje, su uklopljeni u moderan i ugodan dizajn prostora u kojem se ljudi osjećaju kao doma, a to nam je bilo jako važno – rekao je Oliver Rođak, član Uprave.

 

Predanost i konstantan razvoj, nesumnjivo će Čateksu biti u fokusu, a nova zgrada će omogućiti još bolje putovanje ka većem uspjehu.