BS 7175 STANDARD - TEST CRIB 5 - PROCJENA ZAPALJIVOSTI PROIZVODA IZ ASORTIMANA ČATEKS MEDICAL

Čateks Medical - Test gorenja na Čateks medicinskim materijalima

Naš planet jedini je poznati planet na kojem je moguće gorenje. Nijedan drugi planet Sunčevog sustava nema dovoljno kisika da bi došlo do pojave vatre, a ovim člankom odlučili smo predstaviti jedno od najvažnijih svojstava koje sadržavaju Čateks medicinski materijali, a to je svojstvo negorivosti odnosno samogašenja nakon zapaljenja.
 

BS 7175 STANDARD

 

Britanski standard pozatelj je za procjenu zapaljivosti, a koristi se za ispitivanje gorivosti na: poplunima, jastucima, prekrivačima za krevet, madracima, jastučnicama, ojastućenim osnovama kreveta. Standard nam pokazuje kako će se materijal ponašati u  slučaju izloženosti izvoru zapaljenja. 


- Hoće li materijal izgorijeti do kraja ili ne?
- Hoće li tinjati?
- Hoće li se sam ugasiti nakon određenog vremena?

Ovisno o izvoru zapaljenje i rezultatima testova materijali se svrstavaju u kategorije koje zadovoljavaju prema definiranim uvjetima.

IZVORI ZAPALJENJA PREMA BS 7175 STANDARDU:


     0 - cigareta (tinjajući izvor )
     1  - Butan (plamen jednak plamenu šibice)
     2 - Butan 
     3 - Butan
     4 - Crib 4 
     5 - Crib 5
     6 - Crib 6
     7 - Crib 7

Kroz kratki video prikazali smo primjer gorenja prema Crib 5 izvoru zapaljenja koji je u praksi najčešća i najtraženija kategorija standarda koja se traži za proizvode iz medicinskog asortimana općenito. Materijali iz Čateksovog asortimana ČATEKS Medical zadovoljavaju testove najviše kategorije standarda Crib 5 i Crib 7.

 

Više o proizvodima iz Čateks medicinskog asortimana

Pogledaj ponudu medicinskih materijala

Blog pripremila: Katarina Ričko