Čateks donosi najnovije trendove u vaš dom

Heimtextil 2016

Heimtextil - Frankfurt am Main 12.-15.01. 2016.

Heimtextil je vodeći međunarodni sajam kućanskog tekstila i autorskog dizajna prema nadrudžbi klijenta. Vodeći proizvođači tekstila iz cijelog svijeta od sjeverne Europe do Južne Afrike, Amerike i Azije donose na ovaj sajam najbolje od svojih materijala. Ove godine na sajmu je izlagalo 2866 izlagača te su organizirane razne radionice i informativna predavanja u kojima i sami posjetitelji mogu sudjelovati. Sajam je ujedno i godišnja polazišna točka za proizvođače tekstila, trgovačke posjetitelje, kreativne timove i dizajnere iz cijelog svijeta. Jednostavno, Heimtextil je modna smjernica. Sve ih povezuje zajednička nit vodilja - vidjeti, razmijeniti i doživjeti ideje i materijale, boje, dekoracije i dezene. Inovacije u funkcionalostima i najnoviji trendovi, dezeni, kolori, čine temelj za nove kolekcije i određuju što će Vaš dom ove godine voljeti.

Sajam se održava u siječnju, prvi je iz niše u godini što ga čini najvećom i najvažnijom osnovom za smjerove u dizajnu i tekstilu.

Čateks d.d. već dugi niz godina posjećuje i izlaže na Heimtextilu, tako smo i ove godine imali prilike vidjeti široki spektar izlagača, najnovije trendove, nova tehnička riješenja u raznim segmentima koje čine životni prostor udobnim i funkcionalnim u svakodnevnom životu, a da opet zadrži oku ugodnu notu. Ove godine u sklopu sajma prisustvovali smo na informativnim predavanjima na kojima se prezentiraju smjerovi i trendovi u uređenju interijera, gdje su dezeni centralna okosnica prostora, a materijali se kombiniraju u skladu sa izabranom temom i željenim stilom. Trendovi boja koji su predodređeni za godinu ispred nas, prizivaju nas kroz tematski zaokružene priče da se pronađemo ili poistovjetimo sa onom koja nama individualno najviše odgovara.

U spektakularno koncipiranom tematskom parku, orjentiranom budućim novitetima praćene su četiri teme: Protect, Energies, Nourish, Enrich. 

Protect je tema u kojoj su zastupljeni elementi i teksture koje su prilagođene čovjeku. U tehničkim specifikacijama materijali najčešće elastični i prilagodljivi ne samo za fizičke potrebe već i za psihološki ugođaj. U koloru su zastupljene boje koje odražavaju čistoću, lakoću i svjetlinu pri danjem i noćnom svijetlu. Koriste se uglavnom sve nijanse sive, do crne, sa dodatnim primjesama prema željenoj boji. 

Energise tema je inspiriran digitalnim svijetom i tehnologijom, motivi su geometrijski, a kolori sjajni i briljantni. Paleta boja pulsira od visoko i nisko kontrastnih boja, dok je naglasak na plavoj, zelenoj, žutoj i pink boji.

Nourish tema obuhvaća i bazira se na urbanom načinu života, spaja svijetlu paletu boja, temeljenu na zelenilu, svim nijansama smeđe i sive boje, traži se balans sa prirodom, kroz široku paletu tekstura i izbor prirodnih materijala.

Enrich tema  bazira se na visoko dekorativnim tkaninama, bogate teksturom, spaja sve kulturne razlčitosti, pa i prošlost i budućnost, moderne i tradicionalne dezne, gdje se naposljetku ujedno uključuju i sva osjetila. Boje su velikodušne, duboke poput šljive i karmin crvene sa akcentom metala, zlata, mjeda i sl..

Heimtextil u potpunosti obuhvaća sve skupine proizvoda koje Čateks razvija pod brandom ČATEKS® HOME. Izložbeno je obuhvaćen gotovo svaki segment tekstila koji se odnosi na prostore u kojima boravimo, od kućanskog tekstila, posteljine, jastuka za sjedenje, ukrasnih jastuka... Ovogodišnji trendovi predviđaju geometrijske uzorke sitnog motiva, no također su zastupljeni cvijetni i organski motivi koji su uvijek aktualni u svim veličinama, a apliciraju se i prosežu kroz sve proizvode.

Povećanjem tehnoloških mogućnosti došlo je i do povećanja zastupljenosti digitalnog tiska na tkanine u odnosu na prošlu godinu i sve se više koristi u svim dekorativnim segmentima.

Cilj našeg posjećivanja sajmovima koji nameću trendove je našim kupcima uvijek nuditi aktualne i moderne proizvode i dezene. Svake se godine sa sajma se vraćamo inspirirani i motivirani a Vaš će dom uvijek biti u trendu. Kroz godišnje projekte i zadatke sva skupljena znanja i iskustva uvijek tematski nastojimo prenjeti našim kupcima na što primjereniji i kvalitetniji način.

Tako u Čateksu možete pronaći uvijek aktualne trendove i biti sigurni da su izrađeni sa puno elana, pripremljeni samo za Vas i Vaš dom, a smjernice koje pratimo dolaze iz iskustva stečenih na upravo takvim modnim manifestacijama kao što je Heimtextil Frankfurt.

Ponudu naših tkanina i proizvoda provjerite u našem shopu!

U galeriji pogledajte kako je izgledao ovogodišnji Heimtextil: