Najviša vojno-civilna obrazovna institucija u posjeti Čateksu

Polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili Čateks

 

Dana 10. studenog 2022. godine polaznici 25. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” posjetili su tvrtku Čateks. Zajedno s polaznicima Ratne škole Čateks je posjetio i gospodin Zdravko Jakop, državni tajnik u ministarstvu obrane RH.

Polaznike Ratne škole primili su predstavnici tvrtke gospođa Gordana Nedeljko direktorica prodaje te Dragan Hodak i Tomislav Plechinger, menadžeri ključnih kupaca za Čateks Defend. Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić zahvalio se na mogućnosti da polaznici Ratne škole posjete Čateks te upoznao nazočne s ulogom Ratne škole u sustavu obrane i nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske. 

 

 

Nakon prezentacije tvrtke s posebnim naglaskom na proizvodni program tehničkih tkanina i laminiranih materijala namijenjen opremanju vojnih, policijskih i drugih sigurnosnih službi provedena je interesantna rasprava o predmetnom, a u istoj su uzeli učešće polaznici Ratne škole te su tom prilikom iskazali značajan interes za područje proizvodnje specijalnih tkanina i gotovih proizvoda za vojnu namjenu.

Na kraju službenog posjeta predstavnik polaznika Ratne škole gospodin Gordan Filinić glavni vatrogasni časnik u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici uručio je gospođi Nedeljko zahvalnicu ratne škole za ukazano gostoprimstvo tijekom posjeta te izrazio nadu da će i naredni naraštaji Ratne škole imati priliku posjetiti Čateks.

 

 

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Razvojem okolnosti i uključivanjem zaposlenika drugih tijela državne uprave Republike Hrvatske (Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska vatrogasna zajednica, Sigurnosno-obavještajna agencija) te pripadnika inozemnih obrambenih sustava, Škola poprima međuresorni i međunarodni karakter.

25. naraštaja Ratne škole pohađa 15 polaznika od kojih je devet polaznika iz RH (5 visokih časnika iz Hrvatske vojske, jedan polaznik iz Hrvatskog sabora, Ravnateljstva policije MUP-a RH, Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatskog Crvenog križa), te 6 pripadnika Oružanih snaga iz inozemstva za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (po dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije te po jedan polaznik iz Slovenije i Crne Gore).