Novi ugovori, izlaganja i posjete sajmovima

Poslovne aktivnosti Čateksa u prvom kvartalu 2019. godine

POTPISAN ugovor s Ministarstvom UNUTARNJIH POSLOVA

U siječnju smo kao član Zajednice ponuditelja Varteks Pro d.o.o., Hemco d.o.o., Konfeks d.o.o., Krojostil d.o.o. i Čateks d.d. potpisali godišnji ugovor o javnoj nabavi osnovne policijske odore temeljem okvirnog sporazuma.

Više informacija — "Nastavak modernizacije sustava unutarnjih poslova"

novi ugovor s Ministarstvom OBRANE RH


Foto: MORH / J. Kopi

"Ugovor o nabavi borbenih odora potpisan je sa zajednicom proizvođača koju čine tvrtke HEMCO d.o.o. Đakovo, KROKO Proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb,  ČATEKS d.d. Čakovec, ODJEĆA d.o.o. Zagreb, ŠEŠIR d.o.o. Zagreb, URIHO Zagreb, VARTEKS PRO d.o.o. Varaždin, KONFEKS d.o.o. Zagreb, KROJOSTIL d.o.o. Jakovlje i ŠTEFIČAR d.o.o. Lepoglava"

ČATEKS NA VOJNOM SAJMU IDEX 2019. ABU DHABI

Proteklih smo tjedana nastavili dobru praksu međunarodnog umrežavanja i širenja poslovnih suradnji u industrijskom sektoru vojnog i zaštitnog programa. Čateks je predstavio svoj ČATEKS Defend brend s posebnim fokusom NYCO CORDURA® tkanine i razvoj.

Događaj je popratio i poslovni.hr pod naslovom — "6 hrvatskih tvrtki na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije"

"IDEX je jedina međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se odvija na području regije MENA (Bliski Istok i sjeverna Afrika), gdje se predstavlja najnovija tehnologija vojne industrije i obrane kopna, mora i zraka. Na sajmu se očekuje 1.200 izlagača, 170 službenih delegacija i 105.000 posjetitelja iz više od 60 zemalja.

Direktor Čateksa Davor Sabolić naglasio je da su lani izvezli proizvoda u vrijednosti od 70 milijuna kuna, dakle 75 posto proizvodnje.

Izvoz nam je porastao 23 posto, pa je svaka prilika za internacionalizaciju poslovanja ključna za daljnji rast. Trenutno smo fokusirani na jačanje prisutnosti u nordijskim zemljama, a otvaramo polako i tržišta Latvije, Češke i Poljske. Najviše promoviramo novu maskirnu tkaninu za borbenu odoru", rekao je Davor Sabolić, dodavši da je Čateks u protekle dvije godine u unaprjeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda uložila više od 6 milijuna kuna."

O događaju su pisali i ostali mediji:

Jutarnji.hr – "Hrvatske tvrtke na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije"

Obris.org – "Hrvatska vojna industrija, IDEX i novi izazovi"
 

46. IWA OutdoorClassics

Posjetili smo i 46.-to izdanje IWA OutdoorClassics, vodećeg svjetskog sajma lovstva, streljačkih sportova, vanjskih aktivnosti i sigurnosti. Upoznali smo se s inovacijama, novostima i industrijskim trendovima te proširli svoju mrežu poslovnih kontakata. Sajam je završio sa vrlo pozitivnom notom nakon 4 uspješna dana tijekom kojih se susrelo više od 1600 izlagača iz 60-ak zemalja uz 50 000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

 

U sljedećem kvartalu predstoje nam izlaganja u Splitu na vojnom sajmu ASDA te u Frankfurtu na vodećem međunarodnom sajmu tehničkog i netkanog tekstila — Techtextil.

 

Novosti iz poslovnog svijeta tvrtke Čateks možete pratiti na našoj LinkedIN stranici.

ČATEKS LINKEDIN