Potpisan ugovor sa slovenskim Ministarstvom obrane

Dvogodišnji rad na pripremi za natječaj slovenskog Ministarstva obrane završio je potpisivanjem ugovora o isporuci vojne tkanine u vrijednosti od 3 milijuna eura. Tako se Slovenija pridružila referentnoj listi zemalja u koje Čateks već izvozi svoju tkaninu među kojima su Kuvajt, Crna Gora, Litva, Latvija i Mađarska. Osim njih, u razvoju su i projekti za vojsku, specijalne postrojbe ili policiju Češke, Poljske, Austrije, Nizozemske, Estonije, Italije, Nordijske zemlje i dr.

Paralelno s novim tržišnim akvizicijama u narednih pet godina kreće ciklus modernizacije tvrtke gdje se očekuje ulaganje od 30-50 milijuna kuna. Time bi se poboljšali uvjeti rada, ojačali bi konkurentnost na tržištu i otvorili si put prema novim poslovnim pothvatima. 

 

Direktor Čateksa Davor Sabolić u intervjuju za Novo.hr objašnjava detalje ugovora:

Radi se o specijalnoj tkanini NYCO CORDURA® (Nylon/Cotton) koja je specifična po iznimnoj čvrstoći, prekidnim silama kao i otpornosti na habanje (čak i do 5 puta jačoj od svih ostalih materijala).

Ima i jedno vrlo bitno svojstvo, a to je NO MELT / NO DRIP koje prilikom zapaljenja osigurava da se materijal ne zalijepi za kožu već se karbonizira i padne dolje pri čemu umanjuje štetu od gorenja.
Ova vrsta materijala sve je prepoznatljivija diljem Europe i sve više vojski prelazi na taj standard kvalitete, napuštajući klasične materijale poput mješavina pamuk/poliester. 
Mi smo trenutno najveći proizvođač tkanine NYCO CORDURA® za specijalne namjene u Europi.

 

Više o svemu tome pročitajte na portalu Novo.hr.

 

Pročitaj više