Centar za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Stručne edukacije zaposlenika u Čateksu

 

Raznolikost znanja, iskustva, ideja, karaktera, snaga, interesa omogućava nam napredak i uspjeh. Učimo, učimo, učimo. Učimo u poduzeću, učimo van njega, učimo jedni od drugih, učimo na pogreškama. Učenje je jedna od važnijih korporativnih vrijednosti Čateksa. Ulaganje u naše zaposlenike i dodatna edukacija dio je razvojnog plana Čateksa.

 

 

U okviru Centra za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF-a) u tvornici Čateks d.d. održan je program edukacije iz područja bojadisanja tekstila i tekstilnog tiska. Prof. dr. sc. Ana Sutlović održala je 31. siječnja predavanje pod naslovom „Bojadisanje pamuka – konvencionalni i suvremeni postupci“, a 7. veljače 2023. prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar je imala predavanje „Rotacijski tisak vs digitalni tisak – konkurentne ili komplementarne tehnologije“.  Predavanja su obuhvatila temeljne informacije s tehnološkog, ekološkog i ekonomskog aspekta. Dodatno su istaknuti trendovi u procesima bojadisanja i tiska tekstilnih materijala osobito obzirom na miješani sirovinski sastav, naglašene su inovacije te njihove prednosti, nedostaci i smjernice razvoja.

 

 

Zahvaljujemo profesoricama s TTF-a na dolasku i izuzetno korisnim znanjima. Edukacijom smo osvježili i dodatno dobili teorijska znanja koja ćemo primjeniti na radnim mjestima uz dublje razumijevanje proizvodnih procesa obrade tekstila. S obzirom na interes zaposlenika, veliki odaziv i konstruktivnu raspravu nadamo se da će, uz sve ostale, i ovaj vid suradnje Čateksa i TTF-a biti nastavljen.