Hrvatska vojna tekstilna industrija u koraku sa budućim trendovima, posjetili smo sajam

Čateks d.d. visoke vojne tekstilne trendove prati na IWA 2016 sajmu

 

Ovih je dana u središtu pažnje vojno-policijsko-zaštitne industrije bio sajam IWA Outdoor Classics 2016. koji se održavao u Njemačkom Nürembergu. IWA je sajam zatvorenog tipa isključivo namijenjen za ljude vezane uz tematsku industriju te nije otvoren za privatne posjetitelje. Sajam je u petak 4. ožujka otvorio bavarski ministar Joachim Herrmann, a svoje je novitete predstavilo gotovo 1500 izlagača iz cijelog svijeta. Zatvoren je 7. ožujka, a u tom razdoblju zabilježen je rekordan broj posjeta od 43000 profesionalaca iz 120 zemalja.

Izlagači na IWA Outdoor Classics izlažu svoje dokazane i inovativne proizvode u tri glavna segmenta - "Oružani segment (vojska, policija, osobna sigurnost)", "Prirodne aktivnosti i lov" i "Zaštita ljudi" - asortiman je šarolik od lovačkog, sportskog i vojnog oružja te streljiva i optike, odjeća za sve namjene, balistička zaštita, noževi i sječiva te oprema za službene potrebe i samoobranu. Tu su i mnoga posebna konferencijska područja gdje korporativni posjetitelji mogu u nekoliko minuta iz prve ruke saznati sve o novim dostignućima i trendovima u sektoru.

Čateks je ove godine na IWA sajmu konkretizirao dogovore vezane uz razvoj novih tkanina za specijalne i vojne namjene koje će zasigurno biti temelj i budućnost svih vojnih i policijskih postrojba. U Čateksu time započinje razvoj naprednih CORDURA® tkanina izuzetnih kvaliteta i karakteristika za sve tipove godišnjih doba i vanjskih utjecaja.

Za Čateks d.d. pogoduje i činjenica da se kod razvoja i proizvodnje visoko tehnoloških vojnih materijala i tkanina sve više traži podrijetlo robe iz Europskih zemalja pa su tako mnogi konfekcioneri sa kojima smo imali prilike stupiti u kontakt pokazali visok interes za tkanine iz CATEKS® DEFEND programa.

Trendovi prikazani na IWA 2016 sajmu bili su jasan pokazatelj da je Čateks d.d. na pravom putu razvoja i da u potpunosti kvalitativno prati cijelu industriju te može parirati bilo kojem proizvođaču tkanina na Europskoj i svjetskoj razini.

Osim praćenja trendova i noviteta na IWA sajmu Čateks je odradio nekoliko važnih sastanaka na kojima su se učvrstili odnosi sa postojećim partnerima i klijentima sa kojima je suradnja za kompaniju od strateške važnosti i u budućem periodu će zasigurno osigurati nove kvalitetne poslove.

 

U našoj web trgovini možete provjeriti ČATEKS® DEFEND tkanine iznimne kvalitete koji zadovoljavaju sve vojne standarde.

 

Posjeti ČATEKS® DEFEND shop

 

Za Vas smo pripremili i malu galeriju fotografija kako bi barem malo zavirili u svijet najvećeg europskog sajma vojno-outdoor tehnologije: