Brzi vodič kako napraviti jednostavnu ukrasnu mašnu za kosu

Izradi mašnu od tekstilnog materijala

Vodič za izradu ukrasne mašne za kosu od Čateksovog tekstila

Kroz kratki vodič naših dizajnerica saznajte kako na jednostavan način izraditi prekrasan ukras za kosu. Istaknite se u društvu, iskoristite to kao poklon ili obogatite vašu odjevnu kolekciju novim modnim dodatkom! Za dodatnu inspiraciju pronađite nas na Instagramu i Pinterestu.
 

MATERIJAL:
Materijal za šivanje možete pronaći na našem webshopu. Preporučamo univerzalne motive malih dimenzija, no neka vas ništa ne sputava u vašoj kreativnosti! Budite drukčij napravite nešto po svom ukusu!

Za izradu mašne potrebno vam je:

-  50 cm tkanine
-  konac

PRIBOR:

- igla za šivanje / šivaća mašina
- pribadaće
- škare
- kreda za tkaninu


KORACI:

1. Izrezati 2 krojna djela dimenzija 100 x 10 cm sa zaobljenim krajevima.




2. Tako izrezane krojne dijelove položiti lice tkanine na lice tkanine kako bi šav ostao s unutarnje strane, a vanjski dio bude uredan.

Kada krećete s šivanjem krenite 3 cm od središta s lijeve strane i završite 3cm s desne strane prije središta, kako bi mogli okrenuti mašnu na pravu stranu. Šivati pola cm do 1cm od rubova tkanine, prema na skici označenom djelu.


 



3. Okrenite mašnu na pravu stranu, zapeglajte i na kraju pričvrstite na središtu kratkim šavom da bi zatvorili nezašiveni dio. Mašna je gotova! Zavežite je u kosu i zaokupite pažnju vaše okoline ovim jednostavnim modnim dodatkom :)

Radite i sami slične stvari? Rado bismo vidjeli što naši vjerni kupci izrađuju od naših tkanina! Potražite nas na Facebooku ili Instagramu i pošaljite nam vaše radove u inbox! 

Facebook INSTAGRAM

Blog pripremila i osmislila: Katarina Ričko