Uživajte u svom malom raju

Izradi vlastitu vrtnu garnituru!

Izradi vrtnu garnituru

Postoji li bolji način za cijeniti vlastiti vrt od izrade male oaze za sjediti za vas i vaše društvo? Ta mala oaza pruža komforni prostor u kojem možete uživati i opustiti se od svakodnevnog stresa. Sjediti, sakriti se ili sanjariti...na koju od ovih ideja pomislite kada zamišljete svoj kutak u dvorištu ili terasi? Bez obzira na stil vaše vrtne garniture ovaj umirujući i pozivajući kutak stvoren je da bi u njemu uživali maksimalno!

Da bi to postigli koji je bolji način nego da sami krenete u izradu svoje vlastite vrtne garniture koristeći materijale koji odgovaraju baš vašem stilu i  savršeno se uklapaju u vašu antistres zonu. Kroz ovaj kratki blog pokazat ćemo vam kako na vrlo jednostavan i cjenovno prihvatljiv način možete izraditi jastučiće za vrtnu garnituru.

 

PRIBOR

  • tkanina
  • spužva (min debljina 5 cm)
  • škare
  • krojački metar
  • zatvarač
  • pribadaće
  • konac (boju uskladiti s bojama na materijalu)


Na našem webshopu možete pogledati široku ponudu tkanina koje možete koristi u izradi svoje vrtne garniture.
WEBSHOP
 

NAPOMENA!
Dimenzije nisu specificirane jer usklađujemo ih s dimenzijama namještaja.

 

Naše kreativne dizajnerice izrađivale su jastučiće za vrtnu garnituru napravljenu od paleta. Prvi korak bio je uzeti mjere sjedišta i naslona nakon čega je uslijedilo krojenje. Za svaki dvosjed od paleta izrađivala su se po dva jastuka, jedan za sjedište te drugi za naslon. Jedan i drugi jastučić dimenzijski i konstrukcijski su jednaki. 

Krojni djelovi izgledaju ovako:

KORACI

  1. Iskrojiti prema gore zadanoj shemi.
  2. Šivanje uglova jastuka
  3. Šivanje zatvarača (centrirati ga na krojne djelove, zbog jednostavnijeg oblačenja spužve/jastuka) 

    Budite precizni jer ako i samo cm dođe do pomaka zatvarača prilikom pričvrščivanja, gornji i donji krojni dijelovi neće se lijepo poklopiti te ćete morati parati šav, a to stvarno nitko ne voli.
     
  4. Zatvaranje jastuka. 

    Najbolje je krenuti šivati od jednog kraja zatvarača i sve uokolo do drugog kraja zatvarača 

 

VAŽNO!
Nemojte zaboraviti ostaviti zatvarač do pola otvoren kako bi mogli okrenuti jastuk na pravu stranu jer kao i sve ostalo, sve se šiva s  “krive” strane!

Sada kada su svi jastuci završeni porežite sve končiće koji su višak, okrenite jastuk na pravu stranu navucite ga na spužvu i stavite u upotrebu. Uživancija s novom vrtnom garniturom može početi!

Pratite naš kreativni rad na društvenim mrežama i pošaljite nam svoje radove. Bit će nam drago objaviti vaše radove!

Facebook INSTAGRAM

blog osmislila i pripremila: katarina ričko