Brand Čateks Protect obuhvaća visoko kvalitetne tehničke materijale proizvedene tehnologijom kemijske obrade, prevlačenja i laminiranja, procesima pomoću kojih se materijalima dodaje vrijednost, dodaje ili poboljšava funkcija i koji osiguravaju specifične karakteristike materijala. COMPAGO® PROTECT materijali štite od vremenskih neprilika poput kiše i hladnoće, ali i pružaju zaštitu tijekom rada u opasnim uvjetima kada se rukuje plamenom, uljima i naftnim derivatima, tijekom radu u eksplozivnoj atmosferi (pri izloženosti elektrostatskom naponu) ili u uvjetima smanjene vidljivost.

Prevučeni PU materijali

Poliuretanom prevučeni materijali su dišljivi, vodonepropusni i vjetronepropusni (EN 343), antistatični (EN 1149), visoko vidljivi (EN 20471), otporni su na kemijske tekućine (EN 13034), obrađeni protiv bakterija (ISO 20743) i gorenja (EN 14116) te se ubrajaju u multi-norm materijale. Pri prevlačenju elastičnih poliamidnih i poliesterskih pletiva koriste se kemikalije europskih proizvođača koje nisu štetne za kožu i ne sadrže halogen, zahvaljujući čemu zadovoljavaju Oeko-tex standard 100 i omogućuju proizvodnju u skladu s REACH regulacijom. Glavna primjena takvih materijala je izrada zaštitne odjeće visokofrekventnim varenjem, čime se osigurava nepropusnost šavova i onemogućava se prodiranje tekućina.

Laminirani materijali

Višeslojni materijali laminirani tehnologijom točkastog lijepljenja (hotmelt laminacija) imaju odlično svojstvo dišljivosti, paropropusnosti, a štite od kiše i vjetra, što utječe na termo-fiziološku ugodu. Čateks je razvio dišuću poliuretansku membranu koja osigurava navedena svojstva. Osim laminacije poliuretanske membrane vlastite proizvodnje, moguća je i laminacija poliesterske ili PTFE membrane. Dvoslojni i troslojni laminati se koriste pri proizvodnji odjeće, a četveroslojni pri proizvodnji obuće. Primjena takvih materijala je široka: od vojne, policijske, vatrogasne, gdje se zahtjeva vodonepropusnost, vidljivost u nepovoljnim svjetlosnim uvjetima, zaštita od vatre, tekućih kemikalija, pa do sportske i modne svrhe, gdje je naglasak na transpiraciji i ugodnosti pri nošenju.

Obrađene tkanine

Odabirom visokokvalitetnog prediva stvoreni su uvjeti za proizvodnju sirove tkanine različitog sastava (CORDURA® NyCo, poliester/pamuk i 100% pamuk). Dodavanjem inoks ili ugljičnih niti tkanina dobiva antistatična svojstva, dok se dodavanjem FR vlakana osigurava svojstvo negorivosti. Doradom takvih tkanina, one zadovoljavaju sve tražene parametre u pogledu tehničkih karakteristika, funkcionalnosti, izgleda i teksture. Čateks Protect tkanine su ugodne na opip, antibakterijske, vodoodbojne i uljeodbojne,  obrađene protiv skupljanja, prljanja, gužvanja, insekata i blijeđenja. U proizvodnji se koristi repromaterijal renomiranih svjetskih proizvođača, koji zadovoljavaju Oeko-tex standard, klasu II.

Tkanine mogu biti bojane (reaktivnim, reduktivnim, disperznim, kiselimbojama, metal kompleksnim, kationskim bojama te pigmentom) ili tiskane. Tiskanje se vrši na principu rotacijskog tiska uz pomoć šablona graviranih laserskom tehnologijom.