Čateks Defend predstavlja vrhunsku kvalitetu proizvodnje tkanina za specijalne namjene koje se koriste za izradu vojnih i policijskih odora. Prateći trendove na tržištu kao i potrebe za sofisticiranim tehničkim rješenjima Čateks je razvio tkanine prilagođene specijalnim uvjetima koje vojne i policijske odore moraju zadovoljiti.

CORDURA® NYCO materijali izrađeni od intimne mješavine vlakana T420 poliamid 6,6 i pamuka omogućavaju proizvodnju udobnih odora vrlo visoke izdržljivosti, koju karakteriziraju iznimna čvrstoća materijala i otpornost na habanje.

Čateks također proizvodi i klasične tkanine izrađene od mješavina pamuka i poliestera, 100% pamuka, te materijale s inox ili ugljičnim nitima za antistatična svojstva, odnosno s FR vlaknima za svojstvo negorivosti.

 

 

Tkanine se dorađuju prema najvišim standardima kako bi se zadovoljila specijalna svojstva:

  • Vodoodbojnost
  • Uljeodbojnost
  • Obrada protiv prljanja
  • Obrada protiv gužvanja
  • Obrada za zaštitu od insekata

Kvaliteta Čateks Defend tkanina postala je prepoznatljiva u regiji i zemljama EU, trenutni korisnici su Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Mađarska vojska, Vojska Crne Gore. 

 

U procesu bojanja i tiskanja koriste se sve vrste bojila - reaktivna, reduktivna, disperzna, kisele boje, metal kompleksna, kationska te pigmentna.

Sve tkanine zadovoljavaju Oeko-tex standard 100, klasa II.