Čateks je jedno od najvećih tekstilnih poduzeća u regiji te jedno od najstarijih u jugoistočnom dijelu Europe. Počeci sežu u davnu 1874. godinu kada je obitelj Neumann osnovala prvu veću bojadisaonicu platna.

 

Zahvaljujući tehnološkom razvoju i inovacijama kroz povijest, Čateks danas sačinjavaju tri proizvodna centra: Tekstil, koji se sastoji od tkaone i dorade tkanina, Politeks, koji se sastoji od prevlačenja i laminiranja te Konfekcija. Takav ustroj čini vertikalnu integraciju i omogućuje bolju kontrolu svakog koraka u proizvodnji te bolju tehnološku inovativnost udruživanjem snaga inženjera svih proizvodnih centara.

Čateks se takvim ustrojem tržišno pozicionirao kao proizvođač tehničkih tkanina i materijala specijalne namijene i veće dodane vrijednosti.

Naša misija

Suočavanje sa zahtjevima tržišta proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda, jer naši kupci zaslužuju našu energiju, našu strast i naše poštovanje, svaki dan.

 

naša vizija

Biti poduzeće koje će, fokusom na kvalitetu, timski radi i kreativnost zaposlenika, tehnološkim tekstilima i materijalima osvajati svjetsko tržište.

POVIJEST

Povijest čateksa

 Povijest čateksa - proizvodnja Povijest čateksa, tkanine