Proizvodni centar tekstil je najstariji pogon u kojem se odvija stoljetna proizvodnja tkanina, a sastoji se od radnih jedinica Sirova tkanina i Dorada.

Sirova tkanina

U radnoj jedinici sirova tkanina odvija se proizvodnja sirove tkanine od pamučnih i umjetnih vlakana. Instalirani kapacitet od 16 automatiziranih  mašina  za tkanje sirove tkanine od pamučne pređe i umjetnih vlakana može proizvesti određenu metražu sirove tkanine kao finalni proizvod, koja ovisi o gustoći tkanja.

Uz tkalačke razboje u funkciji su i strojevi za snovanje i škrobljenje, te namatanje prediva koji služe kao priprema prije tkanja.

Čateks d.d. se specijalizirao za proizvodnju visoko kvalitetnih tkanina za specijalne namjene s ciljem optimizacije iskorištenosti kapaciteta.

RJ Dorada

U radnoj jedinici dorada vrši se dorada sirovih tkanina kroz faze proizvodnje: bijeljenje, bojanje, štampanje, čupavljenje, egaliziranje, termofiksiranje, sušenje, pranje. Tvrtka kontinuirano ulaže u novu opremu koja omogućava razvoj novih proizvoda, a posebno se ističu slijedeće linije strojeva:

Suvremena tehnologija omogućava vrhunsku doradu materijala s ciljem postizanja najviših standarda kvalitete proizvoda koje tvrtka nudi na tržištu:

Svi materijali proizvedeni u proizvodnom centru tekstil zadovoljavaju Oeko-tex® standard 100, klasa II.