Čateks d.d.
OIB:
16536095427
Adresa: Zrinsko-Frankopanska 25, 40000 Čakovec, Hrvatska
Tel: +385 (0) 40 379 423  Email: [email protected]

OpćI uvjeti KUPOVINE

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini cateks.hr. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine cateks.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Čateks d.d. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave, stoga prije svake kupovine pročitajte Uvjete kupovine.
 Izmjene stupaju na snagu u trenutku objave. 

Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općenitim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja (preuzimanje Općih uvjeta u PDF formatu)

Čateks d.d. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Čateks d.d. ne odgovara za troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i druge elektroničke uređaje za pristup našim stranicama. Čateks d.d. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili korištenja ovih web stranica.

Čateks d.d. nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Čateks d.d. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Fotografije, opisi i prikazi na čateks.hr stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka Čateks d.d. će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Cijelokupan sadržaj web stranica cateks.hr vlasništvo je društva Čateks d.d.. Za svako komercijalno korištenje sadržaja molimo da nas kontaktirate putem naših kontakt kanala.

Cijene

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 53,09€ / 400,00 Kn kao i za akcijske artikle s naznačenom besplatnom dostavom.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama: Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, Visa, MasterCard i Maestro.

           

 

Plaćanje općom uplatnicom / internet bankarstvom: Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu zatim možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.

Uplate zaprimamo na žiro račun Erste banke.

IBAN: HR7024020061100028626

Broj računa: 2402006-1100028626

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane tvrtke Čateks d.d., u trajanju od jednog do tri radna dana.

ROK PLAĆANJA

Prilikom odabira virmanskog plaćanja / internet i mobilnog plaćanja / uplate na račun tvrtke Čateks d.d. kupac je obavezan robu platiti u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od trenutka predaje narudžbe. Po isteku definiranih 14 dana kupac je obvezan obavijestiti prodavatelja (Čateks d.d.), te se jasno i nedvosmisleno izjasniti o provedbi kupnje ili odustajanje od iste. Ukoliko takvu informaciju ne primimo od kupca automatski ćemo slati podsjetnik iz kojeg će naručena roba morati biti plaćena u roku od 5 (pet ) radnih dana. U protivnom, bez prethodne najave narudžba će biti  automatizmom stornirana.

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

  

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka

Molimo Vas da pažljivo pročitate slijedeće informacije, kako biste se detaljnije informirali o našem načinu prikupljanja, obrade i korištenju osobnih podataka. Pristupanjem na naše stranice Internet trgovina cateks.hr i korištenjem istih potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim navedenim uvjetima i pravilima o povjerljivosti podataka i načinu korištenja. U slučaju da se ne slažete s ovim uvjetima, molimo Vas da napustite i ne koristite stranice Internet trgovine cateks.hr.

Podatke koje prikupljamo i koje ćemo zatražiti od Vas prilikom narudžbe naših proizvoda su osobni podaci: ime i prezime, adresa, adresa elektronske pošte (e-mail) i broj telefona.  

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo zbog izvršenja Vaše narudžbe koja uključuje naručivanje, dostavu, naplatu i reklamaciju naših proizvoda. Adresu elektronske pošte i broj telefona koje unesete prilikom izvršenja narudžbe koristiti ćemo za slanje administrativnih obavijesti vezanih  za isporuku Vaše narudžbe. Za razliku od administrativnih, možemo Vam slati i promotivne poruke, no isključivo uz Vašu suglasnost.

Vaši osobni podaci dostupni su na uvid našim djelatnicima za potrebe izvršenja Vaših narudžbi, našim partnerima za realizaciju Vaših narudžbi, npr. autorizacija naplate putem kreditnih kartica, isporuka naručenih proizvoda ili povrat novca prilikom reklamacije i za slanje promotivnih ponuda i informacija o proizvodima. Napominjemo da će se Vaši osobni podaci u svrhu promocije naših proizvoda koristiti samo u slučaju Vašeg izričitog pristanka. Vaši osobni podaci neće se koristiti ni u kakve druge svrhe osim gore navedenih.

Čateks d.d. je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka ("Narodne novine" br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka. Sukladno tome, za sva pitanja u vezi sa zaštitom i korištenjem Vaših osobnih podataka možete se obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka Gorana Horvat na telefon 040/379-456 ili na e-mail [email protected]

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice cateks.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u ovoj Obavijesti o kolačićima, kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Čateks d.d. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Naručivanje

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude tvrtke Čateks d.d., prikazane na internetskim stranicama cateks.hr. Kupoprodajni ugovor između kupca i tvrtke Čateks d.d. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Tvrtka Čateks.d.d. se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka Čateks d.d. će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, tvrtka Čateks d.d., će izvršiti povrat sredstava.

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (Čateks d.d.) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku, uz povrat prethodno uplaćenih sredstava. Ukoliko trgovac (Čateks d.d.) iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti plaćenu robu, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči raskinuti ugovor (otkazati narudžbu) prije nego je roba poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na isporuku, povrat sredstava će biti izvršen u roku tri (3) radna dana nakon povrata iste robe od strane kupca, umanjen za trošak dostave te za iznos kartične provizije (ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom). 

POVRAT SREDSTAVA

Prodajno osoblje Čateks d.d. jamči Vam da ćete dobiti vrhunsku uslugu i ostvariti maksimalnu vrijednost za svoj novac. A u slučaju da niste zadovoljni isporučenim proizvodom, možete ga vratiti u roku 14 dana i mi Vam vraćamo novac!

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. 

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti Čateks d.d. na info broj ili mail adresu [email protected] radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Čateksa.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Potrošač se ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom i uputama za korištenje.

ZAMJENA ROBE

Kupac može reklamirati proizvod osobno u Čateks trgovini (lokacija na karti) ili ga poslati na adresu naše poslovnice (Čateks d.d. - Zrinsko-Frankopanska d.d.). Ukoliko je razlog zamjene oštećen proizvod ili pogrešno isporučen proizvod zamjena se vrši na trošak Čateksa, a ukoliko je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca, kupac šalje robu na našu adresu o svom trošku.

Čateks d.d. nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju prodaje na email [email protected]

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Čateks d.d. odgovara za materijalne nedostatke prodane stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, osim ako se radi o nedostacima koji su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet trgovina cateks.hr (Čateks d.d.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail: [email protected] Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

Uvjeti dostave i isporuke

BESPLATNA DOSTAVA

Dostava za sve narudžbe iznad 400 kn je besplatna za područje cijele Hrvatske. Dostava za narudžbe ispod 400 kn naplaćuje se 30 kn kod kartičnog i virmanskog plaćanja te 35 kn kod plaćanja prilikom dostave. Roba se šalje iz naše poslovnice na adresi Zrinsko-Frankopanska 25, Čakovec.

Sve narudžbe zaprimljene/uplaćene radnim danom do 12 sati bit će poslane na isporuku tijekom istog dana a dostavljene u roku do 5 radnih dana.

DOSTAVNA SLUŽBA

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično, paypal), ako uplatu zaprimimo do 12 sati. 

Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u našoj poslovnici, a jedini uvjet kod osobnog preuzimanja je prethodna najava na telefon (040 379 423).

OSTALI UVJETI DOSTAVE

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Uvjeti korištenja kupona i kÔda za popust na cateks.hr

Kupon (KÔD) može za svaku pojedinačnu narudžbu koristiti samo registriran i prijavljen kupac. Kupac koristi kupon (KÔD) na način da ga upisuje u za to predviđeno mjesto nakon čega će se iznosi u košarici automatski ažurirati. Moguće je koristiti samo jedan neiskorišteni KÔD po narudžbi. Kupone (KÔDOVE) nije moguće prenositi na drugog kupca, ni zamijeniti za gotovinu u njegovoj protuvrijednosti. Dostava se obračunava prema važećem cjeniku ukoliko nije drugačije naznačeno. Čateks d.d. zadržava pravo ne obračunavanja popusta ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

DOKUMENTi U .PDF FORMATU